Monday, May 3, 2010

Home » , » Keluasan Lot

Keluasan Lot

Assalamualaikum w.b.t.....

Note ni aku selalu hilang, dari dulu nak tampal kat dinging tapi tak buat-buat lagi. Ni pun tengah godek-godek file dalam laptop ni terjumpa pulak yang ni. Masa nak tak jumpa pulak mana aku simpan. Nah, aku letak je kat sini, senang kalau aku nak cari lain kali.

:)

Keluasan lot mengikut jenis pecahan :

Semi-D   
Lebar    : 12.192 meter @ 40 kaki
Panjang : 21.336 meter @ 70 kaki

Banglow
Lebar    : 21.336 meter @ 70 kaki
Panjang : 24.382 meter @ 80 kaki

Teres
Lebar    : 6.096 meter @ 20 kaki
Panjang : 21.336 meter @ 70 kaki

Rumah kedai
Lebar    : 6.096 meter @ 20 kaki
Panjang : 21.336 meter @ 70 kaki

Gudang = Rumah kedai

Biasanya keluasan-keluasan ni digunakan sebagai rujukan dalam proses nak rekabentuk dan perancangan apabila sesuatu lot hendak dipecahkan. Biasanya bergantung kepada kehendak pelanggan/tuan tanah yang nak pecah lot kepada bentuk lot jenis macam mana.

Ok, tata....

1 komen:

ain farhana jamaludin said...

salam nak tanya. kebiasaanya keluasan untuk shop lot berapa?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...