Monday, May 3, 2010

Home » , » Keluasan Lot

Keluasan Lot

Assalamualaikum w.b.t.....

Note ni aku selalu hilang, dari dulu nak tampal kat dinging tapi tak buat-buat lagi. Ni pun tengah godek-godek file dalam laptop ni terjumpa pulak yang ni. Masa nak tak jumpa pulak mana aku simpan. Nah, aku letak je kat sini, senang kalau aku nak cari lain kali.

:)

Keluasan lot mengikut jenis pecahan :

Semi-D   
Lebar    : 12.192 meter @ 40 kaki
Panjang : 21.336 meter @ 70 kaki

Banglow
Lebar    : 21.336 meter @ 70 kaki
Panjang : 24.382 meter @ 80 kaki

Teres
Lebar    : 6.096 meter @ 20 kaki
Panjang : 21.336 meter @ 70 kaki

Rumah kedai
Lebar    : 6.096 meter @ 20 kaki
Panjang : 21.336 meter @ 70 kaki

Gudang = Rumah kedai

Biasanya keluasan-keluasan ni digunakan sebagai rujukan dalam proses nak rekabentuk dan perancangan apabila sesuatu lot hendak dipecahkan. Biasanya bergantung kepada kehendak pelanggan/tuan tanah yang nak pecah lot kepada bentuk lot jenis macam mana.

Ok, tata....

3 komen:

ain farhana jamaludin said...

salam nak tanya. kebiasaanya keluasan untuk shop lot berapa?

DeWaGaNaS said...

Soalan bang...5 point brapa meter persegi bang....atau sama tak jumlah keluasan dengan pecahan teres?

nurain axixi said...

assalamualaikum bang, soalan saya kalau nak buat satu kawasan perumahan, agak2 berapa jumlah keseluruhan tanah ?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...